keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Bad English Day - ja sen pelastaja

Kaikkihan varmasti tietävät, mikä on Bad Hair Day. Mutta minä haluaisin nyt ihan virallisesti lanseerata sellaisen kuin Bad English Day. Minulla oli sellainen eilen.

Se menee joten
kin näin: avaat suusi ja aiot sanoa jotain - mutta, mitään ei tule ulos, koska et osaa/muista sanoja. Tai sitten puhut imperfektissä, kun pitäisi puhua preesensissä tai toistepäin. Tai sitten et vain yksinkertaisesti tiedä, mitä aikamuotoa aioit edes käyttää. Tai olisi pitänyt käyttää. Sitten vain änkytät ja toivot, että vastapuoli ymmärtää. Jos keskustelet natiivin kanssa, Bad English Day ei yleensä tuota suuria ongelmia, mutta sveitsiläisten kanssa asia voi olla toinen..siinä vaiheessa yleensä toivoo, että pahan päivän voisi piilottaa huivin tai lippalakin alle, vähän niin kuin bad hairin. Innolla odotan jo sitä päivää, kun saksani on niin sujuvaa, että voin virallistaa sen huonomman version eli Der schlechte Deutsch Tagin. Hui! Sanomattakin on siis selvää, että saksan osalta toistaiseksi vielä kaikki päivät ovat huonoja.

Sitten asiasta ihan toiseen eli kahviin. Viime aikoina iltapäivän kahvihetkeni (ja pahat päivät) on pelastanut joululahjaksi saamani Piparkakkukahvi:


Maistuu periaatteessa samalta kuin tavallinen (SUOMALAINEN) kahvi, mutta tuoksuu ihanasti piparkakuilta. Jos parasta ennen -päivämäärä sallisi, olisin säästänyt sen joulukuulle ja fiilistellyt tuoksulla lähestyvää joulua. Mutta sen sijaan se pitääkin juoda pois ennen huhtikuuta, harmi.

Ja luonnollisesti kaapista löytyy tämän herkun lisäksi vielä joulureissulta tuotua suomalaista kahvia. Ja lisää aion tilata Suomikaupasta. Koska suomalainen kahvi nyt vaan on maailman parasta.

2 kommenttia:

EimoT kirjoitti...

Näin "natiivina" täytyy todeta että huhhuh joitain noita Suomikaupan hintoja, hieno palvelu kuitenkin ja varmasti tarpeellinen aina välillä.

Mutta eiks se ole kuitenkin ihan ns. sivistysmaa ja eiks siellä ole esim. Starbucksia (toisin kuin eräillä, öhöm), sieltä kaiketi saa ostettua ihan kohtalaista kahvia?

Riikka kirjoitti...

No eihän se varmasti ole halpaa tilailla ulkomaille, mutta tuskinpa siitä nyt ihan tapa tulee. Ehkä silloin tällöin kahvia ja kaurapuuroa ;) Ihan kokeilumielessä ajattelin tuota palvelua käyttää lähiaikoina.

On täällä Starbuckseja joo, mutta ei ole ihan halpa sekään - mieluummin käytän nekin rahat Suomikaupan kahviin. Ja on se kuitenkin kiva aamuisin, kun sen ekan kupin saa juoda kotona rauhassa. Omalla keittimellä keitettynä.