tiistai 23. helmikuuta 2010

Fasnacht - 3 päivän juhlaputki

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 4 täällä Baselissa alkoi perinteinen Fasnacht-juhlinta. Kemut alkoivat, kun kaupungin keskusta-alueelta sammutettiin kaikki valot ja iso joukko kaikenmaailman kostyymeihin pukeutuneita ihmisiä kulki jonossa väkijoukon keskellä. He kantoivat mukanaan erilaisia plakaatteja ja muuta oheismateriaalia, jotka koostuivat pääosin viime vuoden poliittisista ja muusta paljon julkisuutta saaneista aiheista puettuna ironian muotoon. Olin etukäteen lukenut, että Fasnacht on suurimmaksi osaksi paikallisten juhla ja näin hiljattain maahan muuttaneena täytyy kyllä myöntää, että iso osa teksteistä meni ohi. Mutta kyllä hauskaa silti riitti, ihan vain vaikka katselemalla toinen toistaan hauskempia asuja.

Myös maanantaina päivällä lähdimme kaupungille katselemaan meininkiä. Tästä kuvassakin näkyvästä konfetti-sateesta sai varmasti kaikki osansa, mutta erityisesti ne, jotka eivät olleet ostaneet rintaansa Fasnacht-pinssiä. Itsekin jouduin yllätyshyökkäyksen kohteeksi ja sittenhän sitä sai ravistella pois hiuksista, vaatteista ja varmaan nenästä ja korvistakin.


Yllättäen kyllä, nämä pysyivät tahdissa:

Tyypit heittelivät kaupunkia kiertävistä kojuistaan kaikennäköistä: mandariineja, banaania, karkkia..piti vain toivoa, että se, joka kopin halusi, myös sen sai:

Siirtyessämme Grossbaselin puolelta Kleinbaselin juhlahumuun, totesimme, että sillan ylitykseen menisi tässä väkijuokossa ainakin puoli tuntia..

...joten päätimme ylittää Reinin lautalla (joka näkyy pienenä vastarannalla). Se osoittautuikin oikeaksi ratkaisuksi.

2 kommenttia:

EimoT kirjoitti...

Siellähän on sää jo nyt kuin Suomessa huhtikuussa, wau. :)

Kiva nähdä Baselin keskustaa, hyviä kuvia. Mutta kai teillä on siellä tuollaiset bileet vähintään neljä kertaa vuodessa, ettei käy aika pitkäksi?

Riikka kirjoitti...

Säässä ei tosiaan ole ollut viime päivinä valittamista. Kevät on saapunut, eilenkin vielä kuuden maissa illalla oli +12 astetta.

Fasnacht taitaa täällä olla vuoden tärkein juhla. Täytyy kyllä nostaa hattua, että jaksavat kolme päivää pitää yllä täyttä karnevaali-meininkiä. Mutta kyllä täälläkin esim. Vappua vietetään, sitä siis odotellessa :)